Kvikkleire – Farlige teorier

Forfatter: Rune Østgård

Boktittel:  Kvikkleire – Farlige teorier

Layout og design: Lars Lilleby Macedo. 

Trykk: Livionia

Språk: Norsk.

Format: 170×240

Sider: 340

Innbinding: Softcover.

Boka er utgitt på Embla forlag høsten 2021.

Om boka:

Boka, Kvikkleire – farlige teorier, avslører at kvikkleire er et enda mer dramatisk tema enn det som har vært kjent. Geoteknikerne har begynt å tvile på om de forstår hva kvikkleire er og hva skredene skyldes. Samtidig tviholder de på monopolet. Så våkner geologene og vil ha tilbake ekspertstatusen som de mistet for 70 år siden. Mens dette pågår rammes landet av Gjerdrumskredet og jernbaneskandalen i Moss.

Forfatteren innser at det bare er kunnskap som kan hjelpe oss med å velge hvilke teorier vi kan feste lit til. I jakten på kunnskapen tar Østgård oss med på en vandring i skredhistorien, der vi blir kjent med mytene, menneskene og vitenskapen. Han begynner med den ene store hendelsen som alle andre kvikkleireskred blir sammenlignet med – Verdalsraset i 1893.

Rune Østgård er advokat og bisto tre familier etter Kattmarkaraset i Namsos i 2009.

Utdrag fra boka:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *