Dynastiet Schulz & Martens

Forfatter: Odd Birger Grønli

Boktittel:  Dynastiet Schulz & Martens – og historen om Olaug Martens

Layout og design: Lars Lilleby Macedo. 

Trykk: Interface Media

Språk: Norsk.

Format: 133×210

Sider: 340

Innbinding: Softcover med innbrett.

Boka er utgitt på eget forlag sommeren 2021. Andre opplag trykt november 2021.

Om boka:

Krig, død og kjærlighet. Elgjakt i Ogndal og champagne-fester ombord i keiserskipet Hohenzollern. Dette er noe av innholdet i fortellingene om Schulz- og Martensdynastiet i Steinkjer.

Den tyske millionæren, filosofen, jegeren og forfatteren Otto Schulz kom til Steinkjer i 1890. To år senere var han gift med den vakre Jeanette Martens og i 1897 satt han som godseier på Egge gård. Jeanettes søster, Olaug, levde livet som husfrue på gården Glomstuen utenfor Molde sammen med sin første mann Jacob Preuthun, og ble keiser Wilhelm IIs gode venninne rundt 1900.

Femten år senere sto hun til knes i blod i Belgia og Frankrike under første verdenskrig og kjempet mot keiserens soldater, side om side med sin andre ektemann, den belgiske legen Willy Deton. Brødrene til Olaug og Jeanette Martens, Yngvar og Nicolay, var storviltjegere i Sør-Amerika, men de jaktet også på mennesker. Dynastiet Schulz & Martens er full av historier og anekdoter fra jegerfamilienes liv på Egge gård, i Ogndalen, Romsdalen, Lierne og Snåsafjella. Og i Belgia og Frankrike.

Utdrag fra boka