Strikkeflora

Forfatter: Anne-Kirsti Espenes.

Boktittel: Strikkeflora – Intarsia teknikk og oppskrifter.

Layout og design: Lars Lilleby Macedo. 

Trykk: Livonia Print. 

Språk: Norsk.

Format: 260 x 198

Sider: 152.

Innbinding: Stivperm.

Farger 4+4.

Boka er utgitt av Embla Forlag høsten 2020. 

Om boka: Anne-Kirsti Espenes har i flere tiår vært frilans designer for norske garnfabrikker. Hun har også utgitt flere strikkebøker. I STRIKKEFLORA presenterer hun strikkemodeller i tradisjonell norsk teknikk, men mest av alt er det en
variant av intarsia hun vil introdusere. Teknikken åpner ikke bare for friere mønster, men også for større og friere bruk av farger. Dette gjør det lettere å løfte strikking til et høyere nivå kunstnerisk sett. Anne-Kirsti lærte teknikken i mesterklasser med den britiske designeren Sasha Kagan som bruker blad og blomster som inspirasjon til nye design. Anne-Kirsti er selv svært glad i blomster og elsker å prøve ut nye fargesammensetninger når hun strikker.
STRIKKEFLORA vil gi erfarne strikkere noe nytt og spennende. Den skal også friste de som ikke er kjempeflinke strikkere ennå. Og sist, men ikke minst, skal boka vise alle som liker fargerike tekstiler, at strikking kan være noe mer en border og mønster de har sett utallige ganger før.

Utdrag fra bokas layout: