Hilsen fra Steinkjer I

Forfatter: Erling Koldaas og Lars Lilleby Macedo.

Boktittel: Hilsen fra Steinkjer – 1900 til 1940.

Layout og design: Lars Lilleby Macedo. 

Språk: Norsk.

Format: 260 x 200.

Sider:  160.

Innbinding: Stivbind.

Farger 4+4.

Utgitt av Embla Forlag høsten 2012. 

Om boka: Det er to årstall som bokstavelig talt har brent seg inn i Steinkjers historie: 1900 og 1940. Etter den store bybrannen i 1900 reiste et nytt og moderne Sørsia seg, og Steinkjer ble «Byen med tårn og spir». I 1940 sørget tyske bombefly for at store deler av byen på nytt ble til rykende ruiner.


Ved inngangen til 1900-tallet fikk postkortene med foto-motiv sitt store gjennombrudd i Norge. Hvert år ble det
produsert og sendt millioner av postkort, både innenlands og til utvandrede slektninger og venner, særlig i USA. De tidlige postkortene har stor lokalhistorisk betydning – ofte er disse de eneste eksisterende fotografiene av bygninger, gateløp og viktige hendelser. Og de har vært ekstra viktige for Steinkjer, hvor svært mange fotografier ble flammenes rov i 1940. Denne boken gir et godt bilde av Steinkjer og hvordan byen utviklet seg fra 1900 til 1940.

Utdag fra bokas layout: